Home 2016 2016 Kígyósi Oktatási-Nevelési Központ

2016 Kígyósi Oktatási-Nevelési Központ

by admin
0 comment

Jót s jól – magyarországi adomány a Kígyósi Oktatási-Nevelési Központnak

Könyvekkel, sporteszközökkel, játékokkal, nyomtatóval és egyéb hasznos ajándékkal lepte meg a Kígyósi Elemi Iskola és Óvoda növendékeit a budapesti Gyermekekért XI. Közhasznú Alapítvány és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet július 4-én.
Az adományokat az oktatási központ nevében Derceni Ács Katalin, az intézmény vezetője köszönte meg, aki hangsúlyozta, hogy a Gyermekekért XI. Közhasznú Alapítvány már sokadik alkalommal segíti az iskolát-óvodát a fennmaradásban.
Az apróságok színes táncprogrammal köszöntötték a jelenlévőket.
Dr. Surányi Ilona Ágota, az alapítvány elnöke felidézte első találkozását egy kárpátaljai, kígyósi gyermekkel, és elmondta, mennyire fontos számára és alapítványa számára a segítségnyújtás, különösen ezekben a nehéz időkben. A mostani adományokat egy héten át gyűjtötték Budapest XI. kerületében. Az apróságok csillogó szemekkel vették át a sok-sok könyvet, játékot, sporteszközt.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet (NSKI) Fejes Norbert kárpátaljai referens képviselte. Az intézmény pénzösszeggel járult hozzá az adakozáshoz. Az adományból az oktatási-nevelési központ nyomtatót, töltőkészletet, papírt és egyéb nélkülözhetetlen irodai eszközt vásárolt.
A Kutatóintézet a magyar Miniszterelnökség háttérintézményeként igyekszik minden olyan kezdeményezés részese és segítője lenni, amely a határon túli magyarság megmaradását szolgálja. Ennek legutóbbi példája a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) július 2-ai Lendület elnevezésű ifjúsági találkozójának támogatása. Fejes Norbert örömét fejezte ki aziránt, hogy az NSKI segítséget tudott nyújtani a kígyósi gyermekek oktatási és nevelési körülményeinek fejlesztésében, ugyanis – szavaival élve – „ha fiatalokra építünk, akkor a jövőt építjük”.
Kárpátalja.ma

You may also like