Home 2009 2009 Mikulásgyár Újbuda cikk

2009 Mikulásgyár Újbuda cikk

by admin
0 comment

A Gyermekekért XI. Közhasznú Alapít­vány december 1-e és 4-e között, valamint december 7-e és 10-e között várja a kerületi polgárok Mikuljás-napi és karácsonyi „dobozos” adományait a Tétényi út-Etele út találkozásánál felállítandó alapítványi sátorba. Szívesen fogadunk gyermekruhát, játékot, édességet, köny­vet és mindazt, aminek a rászoruló gyer­mekek örülhetnek.

Az alapítvány célja a kerületi hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének javítása, és segíteni szeretnénk a határon túli, csángóföldi, erdélyi, kárpátaljai rászoruló magyar gyermekek helyzetén is – mondta az alapítvány kuratoriumának elnöke, dr. Surányi Ilona, kerületi képviselő. Civil alapítványunk nem kötődik politikai pártokhoz. Nem képviselőként, hanem magyar, de elsősorban kerületi polgárként fogadtam el a kuratorium elnöki tisztségét, azzal a szándékkal, hogy segítsünk a rászorulóknak. Az anyagi és természetbeni segítséget eddig a kuratorium tagok saját felajánlásaiból oldottuk meg. Külső támogatást nem kaptunk, 2010-től leszünk jogosultak 1%-os felajánlásokat fogadni.

Decemberben 1-je és 4-e, valamint 7-e és 10-e között délelőtt tíztől este hatig a Tétényi út és az Etele út talál­kozásánál felállítandó alapítványi sátrunkban tartjuk a Mikulás-napi és karácsonyi adománygyűjtési akciónkat. Az alapítványi tagok várjak a kerületi polgárok „dobozos” adományait. Azt reméljük, sokan eljönnek a sátorhoz. A begyűjtött ajándékokat az Újbudai Humán Szolgáltató Központ fogja elosztani az arra leginkább rászorulók közt. Jelenleg legke­vesebb ötven hátrányos helyzetű gyermek tartozik a humán szolgáltató „szárnyai alá”.

Brockhauser – Újbuda 2009. november 25.